FAQ

Welke houtsoorten kunnen er gebruikt worden?

Geïmpregneerd grenen

Impregneren is een behandeling tegen schimmels en insecten. Het grenenhout wordt in een drukbad gestopt, dit bad wordt daarna vacuüm getrokken.
Wanneer alle lucht uit het hout getrokken is, wordt er een impregneermiddel in het vat gespoten en wordt het vat onder een constante druk gezet. Nadat het hout verzadigd is met het impregneermiddel wordt het gespoeld en gereinigd. Het hout is nu optimaal beschermt en heeft geen extra bescherming meer nodig. Geïmpregneerd hout is duurzamer dan gewoon hout en gaat tot 5 keer langer mee.
Hout dat geïmpregneerd heeft een groenachtige kleur, maar deze vergrijst naar verloop van tijd heel mooi. Natuurlijk kan er ook gekozen worden om het hout te beitsen of te schilderen.

Padouk / Padoek

Padouk is een Afrikaanse houtsoort die getypeerd wordt door zijn hardheid en felrode kleur. De rode kleur vergrijst naar verloop van tijd waardoor het hout een koffiebruine kleur krijgt. Door zijn duurzaamheid en stabiliteit, padouk vervormt praktisch niet meer na het plaatsen/bewerken, is deze houtsoort uiterst geschikt bij het vervaardigen van o.a. terassen en tuinpoorten.

Mukulungu

Deze houtsoort is afkomstig uit West Afrika, heeft een rode tot roodbruine kleur, donkere nerven en een zijde-achtige glans. Door zijn hardheid wordt Mukulungu hout veel gebruikt bij het vervaardigen van terassen, maar kan ook gebruikt worden voor o.a. gevelbekleding. Omdat deze houtsoort minder gekend is, is ze een stuk goedkoper dan andere tropische houtsoorten.

Eik

Eik is een van de bekendste houtsoorten en wordt voornamelijk gebruikt voor het vervaardigen van houten bijgebouwen. Het is een harde houtsoort die gemakkelijk te bewerken is.  Een eiken houten bijgebouw in combinatie met een pannen dak geeft een authentieke Engelse uitstraling.

Lariks

Lariks is een harde veerkrachtige houtsoort die makkelijk te verkrijgen is. Ze wordt gekenmerkt door haar lichtgele tot roodbruine kleur en haar duurzaamheid. Enig mogelijk nadeel is het feit dat het voorgeboord moet worden omdat het makkelijk splijt. 

Hardie sidings

Hardie sidings zijn gemaakt van vezelcement en hebben de structuur en natuurlijke uitstraling van hout.  De platen worden gebruikt voor o.a. gevelbekleding, maar kunnen ook gebruikt worden voor het vervaardigen van moderne bijgebouwen. De sidings zijn verkrijgbare in verschillende kleuren en structuren.